Politică de confidențialitate

CHIOVEANU ALEXANDRA-ALINA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (CAA P.F.A.) se angajează să protejeze confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal. Această politică de confidențialitate vă informează despre colectarea și utilizarea prin intermediul site-ului a datelor cu caracter personal.

Această politică de confidențialitate prevede modul în care ne ocupăm de datele dvs. personale atunci când vizitați site-ul nostru alexandrachioveanu.ro. (indiferent de locul din care îl vizitați) și vă informează despre drepturile dvs. privind confidențialitatea și modul în care legea vă protejează. De asemenea, vă informăm că acest site web nu este destinat copiilor și nu dorim să colectăm date referitoare la copii prin intermediul acestuia.

Pentru explicarea anumitor termeni vă rugăm să utilizați Glosarul.

Această versiune a fost actualizată ultima dată la 1.01.2019.

Operatorul

Denumire: CHIOVEANU ALEXANDRA-ALINA P.F.A.

Adresă poștală: Aleea Barajul Uzului 1, Bucuresti. Email: Alexandra.chioveanu@yahoo.com

Aveți dreptul să depuneți o plângere în orice moment la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal (ANSPDCP), care este autoritatea de supraveghere din România pentru probleme de protecție a datelor (www.dataprotection.ro). Cu toate acestea, pentru a soluționa cu celeritate cererile dvs., vă rugăm să contactați CAA P.F.A. referitor la solicitările dvs. mai înainte de a le adresa ANSPDCP.

Modificări ale politicii de confidențialitate și actualizarea datelor

Această politică de confidențialitate va fi actualizată ori de câte ori va fi necesar.

Este important ca datele personale pe care le deținem să fie corecte și actuale, prin urmare vă rugăm să ne informați dacă datele dvs. personale se modifică în timpul relației dvs. cu noi.

Link-uri către terți

Acest site poate include link-uri către site-uri, plug-in-uri și aplicații ale unor terți. Dacă accesați acele linkuri sau dacă activați aceste conexiuni, este posibil ca terții să colecteze sau să divulge date despre dvs. Nu controlăm aceste site-uri terțe și nu suntem responsabili pentru declarațiile lor de confidențialitate. Când părăsiți site-ul nostru, vă încurajăm să citiți politica de confidențialitate a fiecărui site pe care îl vizitați.

Datele pe care le colectăm despre dvs.

Datele cu caracter personal înseamnă orice informație despre o persoană fizică aptă să ducă la identificarea persoanei respective. Nu sunt date cu caracter personal datele care nu permit identificarea unei persoane fizice (date anonimizate).

Este posibil să colectăm, să folosim, să stocăm și să transferăm diferite tipuri de date personale despre dvs., pe care le-am grupat astfel:

Datele de identitate includ numele, prenumele, numele de utilizator sau un identificator similar.

Datele de contact includ adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail și numerele de telefon

Datele financiare includ detalii privind contul bancar și cardul de plată.

Datele tranzacției includ detalii despre plățile către și de la dvs. și alte detalii despre produsele și serviciile pe care le-ați achiziționat de la noi.

Datele tehnice includ adresele protocolului de internet (IP), datele de conectare, tipul și versiunea browserului, setarea și locația fusului orar, sistemul de operare și platforma și alte tehnologii pe dispozitivele pe care le utilizați pentru a accesa acest site.

Datele profilului includ numele de utilizator și parola, achizițiile sau comenzile efectuate de dvs.

Datele de utilizare includ informații despre modul în care utilizați site-ul web, produsele și serviciile noastre, inclusiv datele de căutare.

Datele de marketing și de comunicații includ preferințele dvs. în primirea marketingului de la noi și de la terții noștri și preferințele dvs. de comunicare.

Nu colectăm date cu caracter personal speciale despre dvs. (acestea includ detalii despre rasa sau etnia dvs., convingerile religioase sau filosofice, viața sexuală, orientarea sexuală, opiniile politice, calitatea de membru al sindicatelor, informații despre sănătatea dumneavoastră și date biometrice și genetice). Nu colectăm nicio informație despre condamnările penale și infracțiuni.

Refuzul furnizării datelor cu caracter personal

În cazul în care trebuie să colectăm date cu caracter personal conform legii sau pentru executarea unui contract pe care îl avem cu dvs. și refuzați să furnizați aceste date atunci când vi se solicită, este posibil să nu putem executa contractul pe care îl avem sau pe care încercăm să-l încheiem (de exemplu, pentru a vă oferi bunuri sau servicii). În acest caz, este posibil să fie necesar să anulați un produs sau un serviciu pe care îl aveți cu noi, dar vă vom anunța despre aceasta la momentul potrivit.

Cum se colectează datele dvs. cu caracter personal?

Utilizăm diferite metode pentru a colecta date de la și despre dvs., respectiv:

Interacțiuni directe. Ne puteți comunica datele privind identitatea, datele de contact și datele financiare prin completarea formularelor sau prin corespondența cu noi prin poștă, telefon, email sau în alt mod. Acestea includ datele cu caracter personal pe care le furnizați atunci când:

  • aplicați pentru produsele sau serviciile noastre;

  • creați un cont pe site-ul nostru;

  • vă abonați la serviciul nostru;

  • solicitați comunicări de marketing;

  • participați la un concurs, promoție sau chestionar; sau vouchere.

  • ne transmiteți feedback.

Interacțiuni sau tehnologii automatizate. Pe măsură ce interacționați cu site-ul nostru, este posibil să colectăm automat date tehnice despre echipamentul dvs., modul de acțiune și modelele de navigare pe internet. Colectăm aceste date personale utilizând module cookie, jurnale de server și alte tehnologii similare. De asemenea, este posibil să primim date tehnice despre dvs. dacă vizitați alte site-uri care folosesc cookie-urile noastre. Consultați politica privind modulul “cookie” [LINK] pentru mai multe detalii].

Terțe părți sau surse disponibile publicului. Este posibil să primim date cu caracter personal tehnice despre dvs. de la diverse părți terțe și de la surse publice, după cum urmează:

  • furnizori de analiză precum Google;

  • rețele de publicitate, cum ar fi Mailchimp; și

  • motoare de căutare, cum ar fi Google; și

  • furnizori de rețele sociale precum Facebook, Instagram și LinkedIn

  • date de contact, financiare și de tranzacții obținute de la furnizorii de servicii tehnice, de plată și de livrare, cum ar fi Shopify.

4. Scopuri și temeiuri în baza cărora vom folosi datele dvs. cu caracter personal

Prezentăm mai jos, în tabel, o descriere a tuturor modurilor în care intenționăm să folosim datele dvs. cu caracter personal și care sunt temeiurile juridice pe care se bazează prelucrarea.

Rețineți că putem prelucra datele dvs. cu caracter personal în baza mai multor temeiuri legale în funcție de scopul specific pentru care folosim datele dvs. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți nevoie de detalii cu privire la temeiul juridic specific pe care ne bazăm pentru a prelucra datele dvs. cu caracter personal.

Scop / Activitate

Tipul de date

Temeiul legal pentru prelucrare

Pentru a vă înregistra în calitate de client nou

(a) Datele de identitate
(b) Datele de contact

Încheierea/Executarea unui contract cu dvs.

Pentru a prelucra și livra comanda dvs., inclusiv pentru a gestiona plățile, comisioanele și taxele

(a) Datele de identitate
(b) Datele de contact

(c) Datele financiare
(d) Datele tranzacției
(e) Datele de utilizare a site-ului

Încheierea/Executarea unui contract cu dvs.

 

Pentru a gestiona relația noastră cu dvs., inclusiv:

(a) notificarea dvs. privind modificările aduse termenilor noștri sau politicii de confidențialitate
(b) solicitarea de ne transmite o evaluare a produselor/serviciilor sau de a efectua un sondaj

(a) Datele de identitate
(b) Datele de contact

(c) Datele profilului
(d) Datele de marketing și de comunicații

(a) Executarea unui contract cu dvs.

(b) Necesitatea respectării unei obligații legale
(c) Consimțământul dvs.

Pentru a vă permite să participați la tombole, la concursuri sau să completați un sondaj

(a) Datele de identitate
(b) Datele de contact

(c) Datele profilului
(d) Datele de utilizare
(e) Datele de marketing și de comunicații

Consimțământul dvs.

Pentru a întreține site-ul (inclusiv analiză de securitate, analiză de date, testare, întreținere de sistem, suport, raportare și găzduire de date)

(a) Datele de identitate
(b) Datele de contact
(c) Datele tehnice

(a) Necesitatea respectării unei obligații legale (de securitate a datelor și evitare a breșelor)

Pentru a vă oferi conținut relevant și anunțuri relevante și pentru a măsura sau a înțelege eficacitatea publicității pe care v-o oferim

(a) Datele de identitate
(b) Datele de contact
(c) Datele profilului
(d) Datele de utilizare
(e) Datele de marketing și de comunicații
(f) Datele tehnice

Consimțământul dvs.

Am stabilit următoarele metode de prelucrare a datelor cu caracter personal în acest scop:

Ofertele promoționale

Veți primi comunicări de marketing de la noi dacă ați solicitat informații de la noi sau ați achiziționat bunuri sau servicii de la noi sau dacă ne-ați furnizat datele dvs. atunci când ați participat la un concurs sau v-ați înregistrat pentru o promoție și în fiecare caz ne-ați acordat consimțământul pentru a primi comunicări de marketing.

Retragerea consimțământului

Vă puteți retrage consimțământul și ne puteți solicita încetarea trimiterii de mesaje de marketing în orice moment conectându-vă la contul dvs. de pe site și debifând căsuțele relevante pentru a vă exprima preferințele de marketing sau accesând link-urile de dezabonare din conținutul fiecărui mesaj de marketing trimis către dvs. sau contactându-ne.

În cazul în care renunțați la primirea acestor mesaje de marketing, acest lucru nu se va aplica datelor personale furnizate în urma unei achiziții de produse / servicii, înregistrări în garanție, experiență de produs / serviciu sau alte tranzacții.

Cookie-uri

Puteți seta browserul dvs. să refuze toate sau anumite cookie-uri de navigare sau să vă avertizeze atunci când site-urile web setează sau accesează module cookie. Dacă dezactivați sau refuzați cookie-urile, vă rugăm să rețineți că unele părți ale acestui site pot deveni inaccesibile sau nu vor funcționa corect. Pentru mai multe informații despre cookie-urile pe care le folosim, vă rugăm să consultați Politica de cookie-uri.

Dezvăluirea datelor dvs. personale


Este posibil să dezvăluim datele dvs. personale în scopul stabilit în tabelul de la punctul 4 de mai sus către Destinatarii prevăzuți în Glosar. Solicităm tuturor destinatarilor să respecte securitatea datelor dvs. personale și să le trateze în conformitate cu legea.

Securitatea datelor

Folosim măsuri de securitate adecvate pentru a preveni pierderea accidentală a datelor dvs. personale, utilizarea sau accesarea neautorizată, modificarea sau dezvăluirea datelor dvs. personale. În plus, limităm accesul la datele dvs. personale, în sensul că oferim accesul doar acelor angajați, agenți, contractori și alte părți terțe care sunt implicate în prestarea serviciilor către dvs.. Ei vor prelucra datele dvs. personale numai conform instrucțiunilor noastre și sunt ținuți de clauze de confidențialitate.

Am implementat proceduri pentru a preveni și a gestiona breșele de securitate. Vom transmite informări către dvs. și autoritatea de reglementare competentă despre orice încălcare a legislației în acest sens, în cazul în care suntem obligați legal să procedăm astfel.

Perioada de stocare

Vom păstra datele dvs. personale numai atâta timp cât este necesar pentru a îndeplini scopurile pe care le-am colectat, inclusiv pentru a respecte obligațiile legale, contabile sau de raportare.

Prin lege trebuie să păstrăm informații de bază despre clienții noștri (inclusiv date de contact, identitate, date financiare și tranzacții) timp de zece ani în scopuri fiscale.

În anumite cazuri, ne puteți cere să ștergem datele dvs., conform informațiilor din Glosar.

În anumite cazuri, putem anonimiza datele dvs. cu caracter personal (astfel încât acestea nu mai poată fi asociate cu dvs.) în scopuri de cercetare sau statistice, caz în care putem folosi aceste informații pe o perioadă nelimitată fără a vă anunța în prealabil.

Drepturile tale conform GDPR

Aveți următoarele drepturi în legătură cu datele dvs. personale:

  1. Accesul la datele dvs. cu caracter personal

  2. Rectificarea sau completarea datelor dvs. cu caracter personal

  3. Ștergerea datelor dvs. cu caracter personal

  4. Restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal

  5. Portabilitatea datelor dvs. cu caracter personal

  6. Opoziția la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal

  7. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate

  8. Dreptul de a depune o plângere atunci când considerați că vă sunt încălcate drepturile

  9. Dreptul de a vă retrage consimțământul

Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați la Alexandra.chioveanu@yahoo.com.

Taxe aplicabile

Nu va trebui să plătiți o taxă pentru a vă accesa datele cu caracter personal (sau pentru a vă exercita oricare dintre celelalte drepturi). Cu toate acestea, este posibil să percepem o taxă rezonabilă dacă solicitarea dvs. este împovărătoare, vădit nefondată, repetitivă sau excesivă. De asemenea, putem refuza să ne conformăm cu solicitarea dvs. în aceste condiții.

Informații necesare

În cazul exercitării oricărora dintre drepturi, este posibil să vă solicităm informații specifice pentru a vă confirma identitatea. Aceasta este o măsură de securitate pentru a ne se asigura că datele cu caracter personal nu sunt divulgate niciunei persoane care nu are acest drept. De asemenea, vă putem contacta pentru a vă solicita informații suplimentare în legătură cu solicitarea dvs., dacă este cazul.

Termenul de răspuns

Încercăm să răspundem tuturor solicitărilor legitime în decurs de o lună. Ocazional, răspunsul poate dura mai mult de o lună dacă solicitarea dvs. este deosebit de complexă sau ați făcut mai multe solicitări. În acest caz, vă vom informa.

Glosar

Încheierea/Executarea Contractului înseamnă prelucrarea datelor dvs. în cazul în care este necesar pentru executarea unui contract la care sunteți parte sau pentru a face demersuri la cererea dvs. în vederea încheierii unui astfel de contract.

Respectarea unei obligații legale înseamnă prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care este necesară pentru respectarea unei obligații legale la care suntem supuși.

Destinatari

  • Furnizori de servicii care acționează în calitate de persoane împuternicite care oferă servicii IT și de administrare a sistemelor.

  • Consultanți profesioniști care acționează în calitate de persoane împuternicite sau operatori asociați, inclusiv avocați, bănci, auditori și asigurători, care oferă consultanță, servicii bancare, juridice, de asigurări și de contabilitate.

  • Autorități publice care solicită raportarea activităților de prelucrare în anumite circumstanțe.

Dreptul de acces la datele prelucrate, conform art. 15 din GDPR – dreptul de a obține de la operator, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele dumneavoastră sunt sau nu sunt prelucrate de noi. În situația în care prelucrăm date cu caracter personal care vă privesc, vă vom comunica informații privind datele care fac obiectul prelucrării, originea datelor, scopurile prelucrării, destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele, principiile de funcționare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor dvs., existența dreptului de intervenție asupra datelor și a dreptului de opoziție, precum și condițiile în care pot fi exercitate, posibilitatea de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum și de a vă adresa instanței pentru atacarea deciziilor CAA P.F.A.

Rectificarea datelor sau completarea acestora, conform art. 16 din GDPR – dreptul de a obține de la operator, la cerere și în mod gratuit rectificarea și actualizarea datelor, precum și completarea datelor incomplete sau inexacte.

Ștergerea datelor, conform art. 17 din GDPR – dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. prelucrate de operator, fără întârzieri nejustificate. Dreptul la ștergerea datelor nu este unul absolut și se aplică numai dacă: datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, v-ați retras consimțământul acordat anterior operatorului și nu există un alt temei pentru prelucrare, vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze, datele au fost prelucrate cu nerespectarea legii, datele trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului.

Restricționarea prelucrării datelor, conform art. 18 din GDPR – dreptul ca prelucrarea datelor dvs. să fie restricționată în cazul în care: (i) ați contestat exactitatea datelor (se aplică pe perioada în care se face verificarea corectitudinii acestora), (ii) prelucrarea este ilegală, iar dvs. va opuneți ștergerii datelor, dar doriți restricționarea prelucrării lor, (iii) operatorului nu îi mai sunt necesare datele, dar dvs. ni le solicitați pentru realizarea sau constatarea unui drept în instanță, (iv) dacă v-ați opus prelucrării (se aplică pe perioada în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor care vă aparțin dvs.).

Portabilitatea datelor, conform art. 20 din GDPR – dreptul de a primi de la operator datele dvs. prelucrate de noi într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit automat (de exemplu un fișier în format PDF), precum și dreptul ca aceste date să fie transmise direct altui operator, dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Opoziția la prelucrare, conform art. 21 din GDPR – dreptul de a vă opune prelucrării datelor. Dreptul se aplică numai atunci când prelucrarea se face în baza unui interes legitim al operatorului, iar atunci când prelucrarea are ca scop marketingul direct, aveți dreptul de a vă opune prelucrării în orice moment.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate, inclusiv profilare, conform art. 22 din GDPR – aveți dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată (inclusiv crearea de profiluri), care produce efecte juridice.

Dreptul de a depune o plângere atunci când considerați că vă sunt încălcate drepturile:

a. direct către noi, folosind adresa Aleea Barajul Uzului 1, Bucuresti.

b. în fața autorității de supraveghere – Autoritatea Națtională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – www.dataprotection.ro.

Dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment în cazurile în care prelucrarea se face pe baza consimțământului dvs. pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, acest lucru nu va afecta legalitatea oricărei prelucrări efectuate înainte de a vă retrage consimțământul. Dacă vă retrageți consimțământul, este posibil să nu putem furniza anumite produse sau servicii pentru dvs.