0722.546.675

Află tot ce ai nevoie înainte de o sesiune foto

Când să te programezi?

Programările pentru ședințele foto în general se fac cu 3 săptămâni înainte (în acest moment nu voi mai putea prelua nicio programare în următoarele 3 săptămâni).

Bebelușii nou-născuți au prioritate! Dacă iți dorești o ședință foto de nou-născut, anunță-mă te rog din timpul sarcinii, iar programarea să o facem cât încă sunteți în maternitate. Acest gen de fotografie se poate realiza doar cu bebeluși până in 12 zile de viață, deci grăbește-te!

Rezervarea datei se face prin semnarea unui contract si plata unui avans online de 100 lei

*Mi-am propus să onorez prin fotografie doar două ceremonii de botez/lună, așa că este bine să vorbim despre acestea cu cel puțin 2 luni înainte.

 

Cu cât timp înainte trebuie să mă programez?

Pentru graviduță, copii și familie se fac cu 3 săptămâni înainte.

Dacă iți dorești o ședință foto de nou-născut, anunță-mă te rog din timpul sarcinii, iar programarea să o facem cât încă sunteți în maternitate.

Mi-am propus să onorez prin fotografie doar două ceremonii de botez/lună, așa că este bine să vorbim despre acestea cu cel puțin 2 luni înainte;

Ce ar fi bine să știu când programez o ședință?

Ședința foto se realizează în studioul meu, unde folosesc doar lumina naturală. Ora de programare pentru ședința foto va fi stabilită în funcție de poziția soarelui.

Cât dureaza o sedinta?

Ședintele foto cu bebeluși durează în medie 3 ore și poate varia în funcție de bebeluș. Îl voi fotografia doar dormind, iar fiecare bebeluș are propriul ritm de somn.

Cum se desfășoară o ședință foto?

Din momentul în care părinții intru în studio cu bebelușul, îl preiau eu și am grijă de tot ce urmează să se întâmple: îl dezbrac, îl îmbrac în recuzita mea, îl legăn etc. Este important ca părinții să aibă încredere în mine și să mă lase pe mine să mă ocup de toate aceste lucruri. Sesiunea foto se desfășoară doar cu bebelușul dormind, respecând ciclul de somn. În timp ce doarme îl îmbrac și îl pun în decor. Sunt multe etape ale somnului: când intră în etapa de somn adânc, este momentul potrivit pentru ședința foto. La fiecare tresărire îi schimb unghiul. Și după ce am termina fiecare poziție îl plimb în cele 3 decoruri.

 

Care este cea mai potrivită perioadă din viața bebelușului pentru fotografie?

Pentru acest gen de fotografie este nevoie ca bebelușii să doarmă. Vă invit la ședința foto de nou-născut în primele 14 zile de viață ale bebelușului când somnul bebelușului este profund. După primele două săptămâni de viață, bebelușii încep să își schimbe aspectul de nou-născut și devin din ce în ce mai freu de fotografiat pentru pozițiile specific acestui gen de fotografie.

Se pot face fotografii și după primele 12 zile de viață?

După această perioadă, apare primul puseu de creștere: mănâncă mai des și mai mult, are nevoie de supt aproape continuu, perioada de veghe este din ce în ce mai lungă, doarme mai puțin. De aceea, o ședința foto cu un bebeluș mai mare poate dura mai mult, poate deveni chiar agitată pentru o proaspătă mâmică și pentru toți cei implicați, iar fotografiile rezultate vor fi în numar redus. Tot după două săptămâni de viață pot apărea colicii și/sau acneea bebelușului. Sunt perioade normale în viața bebelușului, dar ne dorim sa le evitam in fotografie.

Următoarea perioadă frumoasă din viața bebelușului favorabilă pentru fotografii este în jurul vârstei de 3,5 – 4 luni. Atunci sunt receptivi la sunete, răspund la zâmbete, pot urmări aparatul foto și pot privi direct în obiectiv. Sunt foarte haioși când stau pe burtică sau cu căpșorul ridicat.

Se pot face programări urgente?

Da. Daca există o urgență, o putem onora, dar cu un cost suplimentar de 50 % din costul ședinței foto.

Ce se întâmplă dacă copilul nu se simte bine în ziua programată? Se poate amâna? Ce costuri presupune amânarea?

Este foarte important ca sesiunea foto să fie făcută când bebelușul este sănătos. Eventuala reprogramare va fi în limita locurilor libere disponibile în calendarul meu.

Ce trebuie să aduc împreună cu bebelușul meu?

Dacă ședința foto are loc în studioul meu, hăinuțele și tot ce ține de decor sunt pregătite de mine.

Nu uitați să aduceți pampersi.

Daca bebelușul folosește suzeta, ajută să o aveți la îndemână.

Dacă hrăniți bebelușul cu bineronul sa aveți la dispoziție 2-3,

Daca îi dați lapte praf să aveți 2-3 biberoane. Mâncarea la discreție linistește bebelușul și îi conferă liniște.

Este potrivită temperatura în studio?

Am grijă ca temperatura să fie optima pentru un bebeluș, indiferent de perioada anului.

Temperatura din studio mimează temperature din uter. Mîncare multă și căldura îl face să doarmă. Poziția picioarelor din uter îl ajută să elimine gaze și sjută la tranzit. Înfășarea îl ajută să nu se sperie de propriile mișcări. Când e înfășat, bebelușul se liniștește și adoarme pentru că se simte ca în uter. Folosesc un aparat special cu sunetele cunoscute bebelușului din burtică.

Se pot face fotografii în alt loc?

Da, cu siguranță. Dar pentru alte locații, pregătirea decorului, a recuzitei, hainuțelor, precum și condițiile optime nu sunt responsabilitatea mea.

Vom face și fotografii cu părinții?

Da. Cu siguranță și părinții vor fi fotografiați. Veți primi înainte de sesiunea foto sugestii referitoare la costumație.

Cum să se îmbrace părinții?

Recomand părinților să vină îmbrăcați cu haine simple în culori asortate: de preferat tricouri sau rochie pentru mamică în culorialbe, negre sau pale. E important să fie haine fără logo-uri, scrisuri, carouri, flori sau de culori intense. Hainele să nu distragă atenția de la subiect. Un machiaj simplu sau o coafura lejera nu strică, chiar aduc un plus fotografiei.

Cât timp durează până primesc fotografiile?

Lucrez cu migală și dedicare, iar fiecare ședință foto are timpul ei magic! Te rog să îmi acorzi acest timp pentru editare și să ai răbdare până când întreaga ședință foto va fi gata.

Se fac programări și în week-end?

Da. Doar vinerea este ziua mea liberă în care nu se fac programări.

Care este momentul din zi potrivit pentru ședința foto?

Fotografiile se fac la lumina naturală, iar programările se fac în funcție de lumina naturală a zilei.